PUNK

Ébredés

2019. szeptember 23. - Skiyoker

s1.pngBon jour! Na, ez a poén sem direkt jött össze, de sebaj. Azért csúszott mostanra a frissítés, mert a Sillage 1. részéhez Béla szeretett volna pár szót hozzáfűzni, én meg simán elfelejtettem korábban elkérni a szöveget, anélkül viszont nem akartam kitenni eme frissítés alanyát. Ezúton kérek elnézést mindenkitől. És most át is adnám a szót Bélának:

"Köszönöm a lehetőséget… Valamikor az ezredforduló idején, az Y2K árnyékában, a betárcsázós modemek aranykorában felfedeztem egy olyan dolgot az interneten ami az itteni tartózkodásomat igazán kellemessé tette. Ez az online képregények megjelenése volt. Ebben az időkben sajnos a nyomtatott sajtó nem kényeztetett el úgy engem és a hasonlóképp megszállott olvasókat mint napjainkban, ezért eme megjelenés örömtelivé tette a neten való kutakodást. Persze eme képregények legtöbbje csak magyarul már megjelent lapok vagy külföldi lapokban a buborékokat hibajavítóval kitörölt és kézzel beírt oldalak scan-je volt. Ezen aranyidők számomra két legnagyobb neve Darkness és AchillesDent volt. Hozzám az utóbbi munkássága állt közelebb, a mostani frissítéssel neki állítanék emléket. Ő olyan képregények honosításába fogott bele amelyek számomra kedvesek voltak. Ezeknek legtöbbjét más fordító oldalak már elővették és új, szebb köntösbe ültették, de az én kedvencem eddig kimaradt a szórásból. Ezen szeretnénk most változtatni. Az első hét szám még az eredeti, AchillesDent fordítást felhasználva, Keildavid és Skiyoker lektorálása mellett felfrissítve érkezik. A többi pedig reményeink szerint a két utóbbi úriember fordításával kerül majd ki az oldalra. Remélem a SILLAGE történetek és a főszereplő Nävis kalandjai titeket is úgy magával ragad mint engem anno a 2000-es évek elején… és még napjainkban is."

Annyit még hozzáfűznék, hogy alkotónk Jean-David Morvan, aki a frankofón képregények ismerői számára nem teljesen ismeretlen, hiszen Spirou és Fantasio több kalandját is ő írta, pl. a tokióit, ami Billyéknél olvasható is magyarul. Köszönjük mára a figyelmet,

au revoir!

Béla és Skiyoker.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://punkomics.blog.hu/api/trackback/id/tr2415159434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása