PUNK

Megint eltelt egy év

2024. április 01. - Skiyoker

wtwb.pngSziasztok! Bizony, ez a helyzet, ami azt jelenti, hogy immár kilenc (azaz 9) éve boldogítok itt minden erre tévedőt. Szóval jövőre jubilálunk, de addig még ki kell húznunk valahogy, na de addig remélhetőleg sok minden vár még ránk. Természetesen jár a köszönet mindenkinek, aki így vagy úgy hozzátett valamit az oldalhoz, különösen igaz ez Bélára, nélküle igencsak szegény lenne a repertoár. A legnagyobb köszönet persze nektek, olvasóknak jár, hiszen nélkületek mégsem lenne az igazi.

De ideje lenne, hogy rátérjek az ajándékra. Még karácsonykor sikerült megnéznem az Amikor a Szél Fúj című animációs filmet, amitől akkora gyomrost kaptam, hogy azóta is emlegetem. Némi kutakodás után kiderítettem, hogy a mű eredetileg Raymond Briggs azonos című képregényének adaptációja és elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad ebből én honosítást csinálok, legrosszabb esetben csak magamnak (az ilyesmi a Nyuszinál sem zavar már különösebben). Mivel már elegem volt abból, hogy a különleges frissítéseket (szülinapok, PUNKösd) gyakorlatilag végigalibizem és mások szállítják az olvasnivalót, így elhatároztam, hogy mostantól évente, amolyan tematikus jelleggel előszedek egy-egy hosszabb terjedelmű cuccot és ha darabokra szedve is, de elétek tárom őket. Bár az is igaz hogy Briggs (neki köszönhetjük egyébként az A Hóember című animációt meg persze az alapjául szolgáló könyvet is) remekét elég lett volna csak felezni, de sebaj, a vége felé amúgy is elég sűrűn lesz szövegezve, szóval jól van ez így. Történetünk középpontjában a Bloggs házaspár áll, akik tisztességgel végigdolgozták életüket, felnevelték fiukat és most csendes, idős napjaikat töltik valamikor a hidegháború idején, ám hirtelen nyakukba kapják a hírt, hogy indul a Nyugat és Kelet közti háború, amire megpróbálnak a maguk módján felkészülni. Senkit ne tévesszen meg a látvány vagy hogy a kritikák egy része "fekete komédiaként" utal rá, lehet hogy néhol elmosolyodsz majd, de garantálom, hogy nagyon nem vicces az, ami szegény Bloggsékkal történik. Hogy ne szaporítsam tovább a szót, jöjjön az első harmad.

Boldog szülinapot nekünk!

Skiyoker

A bejegyzés trackback címe:

https://punkomics.blog.hu/api/trackback/id/tr7718368451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása