PUNK

PUNKVálasztás 2022

2022. augusztus 15. - Skiyoker

Sziasztok! Ahogy tegnap írtam, most eljött a szavazás ideje, így gondos mérlegelés (?) után újra összeszedtem 4+1 címet, melyek érdemesek lehetnek arra, hogy legalább megpróbálják kitölteni a Maszk által hagyott űrt. No, de lássuk az indulókat:

03b607c80cac223ffe0154715bdc1847.pngNAUSICAA OF THE VALEY OF THE WIND

A legutóbbi ezüstérmes természetesen újra itt van, hogy győzelme esetén leróhassam tiszteletem Miyazaki Hayao sensei és munkássága iránt. Továbbra se feledjétek. hogy az animációs film csak egy szeletét dolgozta fel a teljes történetnek, szóval aki még mindig kíváncsi, az újra tehet egy próbát.

 

szav_01.pngFARSCAPE (vagy ahogy idahaza jobban ismerik, Csillagközi Szökevények)

A cím, ami tavaly valahogy nagyon kimaradt az indulók közül és azóta sem értem hogyan. Az ausztrálok ritkán gurítanak nagyot, de ha mégis akkor, olyan legendák születnek, mint Mad Max vagy az AC/DC. Nagyjából hasonló a helyzet John Crichton meséjével is, aki egy űrhajóteszt során az univerzum másik végében kötött ki és négy évadba, plusz egy teljes filmbe telt neki, mire célt ért. Akad itt előzmény és folytatás is (legalábbis ha a sorozat végétől számítjuk), na meg persze őrültebbnél őrültebb kalandok, ahogy azt már a rajongók megszokták.

 

 

 

szav_02.pngTHE THING Bálint ajánlásával

Mielőtt még valaki azt hinné, hogy Petunia néni kedvenc bilikékszemű Benjijéről lenne szó, tévedés, ez itt John Carpenter legendás űrszörnye (bár két legendás űrszörny mellé nem tudom, hogy érdemes-e egy harmadikat is beállítani). Ezen történetek a legendás (Nem használom kicsit sokat ezt a szót?) film folytatásai, melyekből a mester állítólag kis híján mozgóképes változatot is készített.

 

 

szav_04.pngSLÁINE csak hogy Solymosgyu is örüljön

Pat Mills és Angela Kincaid kelta mitológián alapuló képregényfolyama, melyről nagyjából ennyit tudok elmondani (nagyjából utolsó pillanatban esett be és csak azért, hogy meglegyen a kellő mennyiségű induló).

 

 

 

 

szav2_g.pngTHE GOON Carabas örömére

A +1. Tény, hogy Eric Powell dinamitöklű hőse már kétszer is alulmaradt, de valahogy időnként vissza-visszatér a kérdés, hogy vajon lesz-e valamikor. Az az igazság, hogy magam is megkedveltem a fickót és helye is lenne itt, de elhatároztam, ha most sem sikerül legalább a második helyet kiharcolnia, akkor végleg elengedem a kezét (hacsak addigra szilánkosra nem töri).

 

 

Nos, a szabályok a régiek, az első helyezett jöhet a "Hármak" közé negyediknek, a második helyezett pedig a következő PUNKVálasztáskor újra ringbe szállhat. Szavazni szeptember 11-éig lehet a szavazásmodul segítségével. Ha minden jól megy, holnaptól a fórumon is lehet majd voksolni. Emellett, mivel ilyen ügyesen benézetem a szavazás indításának időpontját (aki olvasta a tegnapi posztot, az tudja, miről van szó), a szeptember 11-i frissítés meglepetés lesz, olyan, aminek garantáltan mindenki örülni fog. Nos,

kellemes szavazást kíván,

Skiyoker.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://punkomics.blog.hu/api/trackback/id/tr1017908729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása