PUNK

PUNKVálasztás 2019

2019. május 26. - Skiyoker

Sziasztok! Az, hogy ami most jön, az egy másik választással pont egy időben fut, pusztán a véletlen műve (Mi van? Tényleg az!). Bizony elvileg most kerülne ki az utolsó előtti Turok-sztori (ne reménykedjetek, ma már biztosan nem lesz belőle semmi), ami általában azzal jár, hogy új hőst keresünk a hamarosan leköszönő régi helyére. ez azért is jó dolog (és nemcsak a Madagaszkár Pingvinjeinek Közlegénye szerint), mert végre kipróbálhatom az oldalmotor szavazás-modulját. No, de lássuk a mezőnyt, erős lesz, azt garantálom:

szav2_g.pngTHE GOON (öö... továbbra is lusta voltam megszámolni)

Annyi magyarázatra szorul a dolog, hogy annak idején, amikor először ringbe szállt, annyira kicsivel kapott ki, hogy minden áron adni akartam neki még egy esélyt (meg asszem, az eredményhirdetéskor meg is ígértem). Szóval újra itt van Eric Powell Eisner-díjas pofonosztója az ő noiros stílusával és egyedi humorával. Ja, és persze DoktorSaxnak továbbra is jár a köszönet az ötletért.

 

 

szav5_jb.png

 

JAMES BOND (kb. 17 kötet, de határ a csillagos ég) Gyurcyka ajánlásával

Mr. Bond már elég régóta a terveim között szerepelt, de egyes történeteket csak igen nehezen sikerült beszerezni és még mindig vannak hiányosságok, de nem akartam várni tovább. első körben a Titan-féle stripek kerülnének terítékre, mivel ezek Fleming mester regényeiből és nem a későbbi filmek alapján készültek. Tehát aki filmképregényeket vár az csalódni fog. Aztán hogy később lesz-e más is (Dark Horse, Dynamyte), az már rajtatok múlik.

 

 

 

szav5_ob.pngOLDBOY (8 kötet, 79 fejezet)

Igen, idén is lesz manga, mert vannak olyan történetek, amik rohadtul megérdemelnék a magyar változatot (aki látta a koreai filmfeldolgozást, az tudja, miről beszélek, aki a Spike Lee-féle remake-et, az is, de ők azért nézzék meg az eredetit is). Ilyen Goto Shinichi meséje is, akit egy nap se szó, se beszéd elraboltak és bezártak egy szobába egy tévével, egy ággyal és rendszeresen élelemmel látták el. Tíz évvel később ugyanilyen váratlanul szabadon engedik. Ám hősünk nem tud nyugodni, mindenképpen ki akarja deríteni, ki és miért művelte vele mindezt. Higgyétek el, megéri rá szavazni.

szav5_s.png

 

SILLAGE (19 kötet) Béla ajánlásával

Idén francia képregény is ringbe száll (köszönet Bélának, aki vállalja a beírást helyettem). Főhősnője Nävis (vagy Navee, ha az angol változatot nézzük), aki vígan éldegél Dzsungelbolygóján, amíg meg nem érkezik egy idegen faj, hogy saját képére változtassa, ami cseppet sem tetszik hősnőnknek. Frankofón stílus, hamisítatlan sci-fi hangulat, mi kell még?

 

 

 

szav5_sm.jpgSHADOWMAN (20 + 6 rész)

Na, ez igazából úgy ütne igazán, ha sikerült volna elkészülni a mai frissítéssel. Szóval Turok sikerén felbuzdulva úgy gondoltam, érdemes lenne más Acclaim-os sorozatokat is elővenni és Árnyékember az a fickó, aki érdemes is erre. egy félholt fazon, aki mindenhez is ért, saját rádióműsora van, irtó laza és nem mellesleg természetfeletti lényekkel hadakozik. Ha kicsit többre vágytok, várjátok ki a Turokkal közös kalandot.

 

 

 

 

Nos, mondtam hogy erős a mezőny, de a döntés a tiétek. A szabályok annyiban változtak, hogy csak a győztes kerül terítékre, mivel gőzöm sincs mikorra fogynánk ki bármiből is, de a második helyezett automatikusan részt vesz majd a következő választáson (alá Goon). Szavazni a nyári szünet végéig (július 7) lehet, lehetőleg a szavazási modult használva, amit kiemelve külön posztban találtok. Ha esetleg valami nem működne, kérem jelezzétek.

Jó szavazást kíván,

Skiyoker.

A bejegyzés trackback címe:

https://punkomics.blog.hu/api/trackback/id/tr6414862856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása