PUNK

Toplista, 2016. December és miegymás

2017. január 07. - Skiyoker

Sziasztok! Remélem mindenki átvészelte az ünnepi időszakot és már mindenki rá tud nézni bármiféle ételre. Mint ahogy tavaly, most is pihenőre vonul az oldal egy hónapra, ám előtte még közzé teszem a múlt havi toplistát, valamint pár egyéb hírrel is szolgálok. Jelzem, hosszú lesz, szóval kaját, piát hozzatok.

Kezdésnek lássuk a listát, mely nem kicsi meglepetéssel szolgál, ugyanis nem (!!!) a szokásos havi adag Predator lett az első, hanem, igen, kedves barátaim (hé, ki engedte be Viktort?!) fémvázas barátunk debütálása akkorát szólt, hogy rögtön az élen találta magát. azt hiszem, ezzel új kihívó jelent meg a színen. Az eddigi király csak a második helyre szorult, míg a harmadik helyen meglepetésre a Maszk futott be (csak nem megkedveltétek végre, srácok?). Mögé a másik újoncunk, Fritz került, aminek örülök, ezek szerint nem nyúltam annyira mellé. Darkman adamantium keménységű rajongótábora továbbra is megmaradt (mind a 8 fő), ám ez most csak az 5. helyre volt elég. Negatív meglepetésként pedig Popeye lett a sereghajtó, tény, hogy síró tengerésszel nehéz sikereket elérni.

A különbözeti lista is tartogatott meglepetéseket, egyrészt a Maszk nyert, másrészt Popeye óriásit zakózott a tavalyi teljesítményéhez képest, harmadrészt mindenki más stagnált. S most ím, a lista:

Következzenek további híreink. Mint említettem korábban bizonyos füzetek újra beírást fognak kapni. Pontos listát direkt nem teszek közzé, mert csak még hosszabb lenne a poszt, de főleg a korai munkáim kapnak némi ráncfelvarrást. Hogy mikorra készülök el minddel, azt most inkább ne feszegessük, ami kész, az úgyis azonnal megy fel.

Sokak kérésére belekezdtem az eddigi munkáim online olvashatóvá tételébe, ami a szünet után lesz majd elérhető. Persze akkorra sem biztos, hogy mindent sikerül megoldani (főleg az újra beírások miatt), de higgyétek el, igyekszem. Itt jegyzem meg, hogy ne várjatok valami HZs-szintű képregény-olvasót, abból a tudásból dolgozom, ami van.

A végére hagytam a legjobbat. Mivel idén a havi sorozatok között nem lesz üresedés, így elvileg idén nem lesz szavazás. Elvileg. Ugyanis azt már megszokhattátok, hogy különleges alkalmakkor különleges frissítésekkel szoktam előállni. Mivel a fentebb írtak miatt nem akartam hogy az év szavazás nélkül teljen el, így a különleges frissítésnek szánt cuccok állnak a rajtvonalhoz. Kritérium volt, hogy csak olyan anyagok kerüljenek be, melyek havi frissítésként nem igazán kerülhetnek ki, főleg a terjedelmük miatt. Ezért nem vesz részt pl. Goon a versengésben. No, de lássuk az indulókat, a létszámuk miatt szigorúan csak címszavakban:

szav3_as.pngAMERICAN SPLENDOR (az első 17 rész)

Harvey Pekar önéletrajzi képregény-folyama, melyet több rajzoló segítségével valósított meg (ezt pl. Crumb mester követte el) és melyből Sikersztori címmel film is készült.

 

 

szav3_bg.pngTHE BIG GUY AND RUSTY THE BOY ROBOT (2 rész)

Aki emlékszik még a Rusty, a kölyökrobot című rajzfilm-sorozatra, azoknak biztosan ismerős lesz ezen mini két főhőse. Arról nem is beszélve, hogy a Frank Miller-Geof Darrow páros már korábban is bizonyított (Hard Boiled, valaki?).

szav3_db.pngDRAGONBLOOD (9 rész, eddig)

Mi van, ha a kalóz-történeteket fantasy-vel keverjük és jóféle frankofón csomagolásban tálaljuk? Hát a Dragonblood!

 

 

szav3_ftc.png

 

FRITZ KORAI TÖRTÉNETEI (csak egy kötet)

A sikerre való tekintettel újra itt van Fritz... Igazából csak azért került be, mert ezek tényleg annyira korai történetek, hogy néhol látszik a ceruzarajz és nem ezekkel akartam indítani Fritz itteni karrierjét (akkor valószínűleg nem lett volna ekkora sikere).

szav3_p.pngPOPEYE (csak egy kötet)

Hogy mit keres itt Popeye? Van belőle rogyásig, én meg vagyok olyan őrült, hogy idén bevállaljak még egy kötetet belőle a karácsonyi mellé. Egyébként ebben főhősünk többek között szellemekre vadászik.

 

szav3_rtp.pngROAD TO PREDICTION (1 kötet[3 fejezet] + 3 kötet)

Egy kisfiú és bérgyilkos apjának road-comic-ja a gazdasági világválság idején, melyből A kárhozat útja címmel Oscar-díjas film készült. Itt jegyzem meg, hogy maga a történet fejezetenként kerülne ki, mivel egyben 300 oldal lenne, plusz 3 másik hozzá kötődő kötet.

 

szav3_tc.pngTIMECOP (1 füzet)

Az egyetlen általam ismert IdőZsaru történet. Aki tud másikat, az jelezze.

 

 

A szavazás hasonlóképpen zajlik, mint tavaly, tehát a fórumon, a PunkBoxban és Facebookon is lehet szavazni. Annyi eltéréssel, hogy mindegyik történet ki fog kerülni, ti a sorrendet állíthatjátok fel (kivéve persze Fritz és Popeye esetében). Szavazni a szünet végéig lehet, addig is

viszlát,

Skiyoker.

A bejegyzés trackback címe:

https://punkomics.blog.hu/api/trackback/id/tr6012107551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása