PUNK

Toplista, 2016. Szeptember

2016. október 08. - Skiyoker

Sziasztok! Remélem készületek hideg élelemmel és valami piával, mert ez most hosszú lesz. Kezdhetjük? (Hú, mekkora utalás!)

Először is gyorsan essünk túl a Toplistán, amit természetesen most is a Pred-Schef duó nyert meg (ki hitte volna?). Mögötte viszont érdekes módon a Mac-Kari páros végzett (csak nem Pete hangja miatt?) A Maszk és Darkman pedig vert mezőnyként holtversenyben bizonyult harmadiknak.

Hogy legyen egy rossz hírem is, mivel a Data akkora takarítást végzett mostanában, hogy gyakorlatilag lehetetlenné vált az összesített lista további folytatása, így ez mostantól sajnos megszűnik. Helyére az megelőző havi Toplistához mért különbözet kerül, melyet ha megnézünk, azt vesszük észre, hogy a hónap győztese Mac lett, Darkman pedig úgy tűnik egy masszív olvasótábort gyűjtött maga köré, mivel változás nem történt. A legérdekesebb viszont Predatorunk olvasótáborának csökkenése (nem, a Maszké nem az). Ennek fényében még szebb az az első helye, nem? Nos, ezek után jöhet a két táblázat:

Na, ha már a kötelezőkön túl vagyunk, jöhet a fő műsorszám! Aki már tavaly is itt volt (na jó, a régi blogon), azok biztosan emlékeznek a viszonylag népszerű szavazásra, amivel ti dönthettétek el, kik legyenek az oldal új hősei. Mivel Mactől hamarosan búcsúzunk, ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy ideje meghirdetni a 2016-os PunkVálasztást, mely során újra ti dönthettek. Idén is 4 indulónk lesz (+1, de azt majd a maga idején), melyből 3-at a tagság (igen, Gyurcyka, mostantól tiszteletbeli tag vagy te is) jelölt, így nem mondhatjátok, hogy szaracén az ízlésem. Nos, lássuk a jelölteket:

ASTRO CITY (6+15 füzet biztos)

szav2_ac.png

Kurt Busiek mester külön bejáratú szuperhős-eposza több szempontból is kilóg a sorból. Egyrészt nem egy hősről, hanem egy egész városra való köpenyes történetéről van szó (a Szamaritánus képe is csak azért került ki, hogy legyen ott valami, meg hogy gyönyörködjünk Alex Ross művészi tudásában). Másrészt az első sorozat remix lenne, köszönhetően Rico74-nek, akihez a jelölés is köthető. Aki ismeri Busiek munkásságát vagy olvassa a most futó Darkman sorozatot, az tudja mit várjon, emberarcú szuperhősöket és fordulatos történetet. egyenlőre az első két sorozat van tervben, a többi rajtatok és a beszerezhetőségen múlik.

TERMINATOR (4+4+4+3+3+4+4[+1 különszám]+1 egyrészes+4)

szav2_tmr.png

Gondolom, sokat nem kell magyaráznom, talán csak annyit, hogy első körben a Dark Horse által kiadott füzetek kerülnek sorra (lassan DH-honosító oldal leszünk), valamint, Gyurcyka érdeme, hogy kedvenc élőszövetes-fémvázas-halálosztónk itt van (már csak azért is, mert egyszer kissé felelőtlenül ígéretet tettem neki). Szóval ha nem félsz a Skynettől, szavazz rá!

 

 

 THE GOON (öö... maradjunk annyiban, hogy sok)

szav2_g.png

Eric Powell Eisner-díjas verőlegényét azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a szörnyírtást, valamint a humorral sem állnak hadilábon. Mindez megspékelve egy enyhe nioros beütéssel, meg néhány jókora pofonnal (hamár beütésekről volt szó) és máris egy kellően egyedi hangulatú sorozatot kapunk. Ide kívánkozna az, hogy "Most jön a bunyó!", de azt már egy narancssárga kőfazon már elsütötte (kár, pedig rohadtul passzolna ide). Nem mellesleg itt szeretném megköszönni DoktorSax-nak, aki nélkül lehet, hogy Goon most nem lenne itt.

 

 

 CITY HUNTER (25 kötet, 133 rész)

szav2_ch.png

Igen ez a PunkVálasztás sem telhet el manga nélkül, ám az idei indulónk valamivel népszerűbb, mint Kunio volt, ha máshonnan nem is, hát a Jackie Chan fémjelezte, nem túl jól sikerült filmből (Városi Vadász, valaki?). Tsukasa Hojo sensei hőse, Ryo ugyan tényleg egy nőcsábász magánkopó (annyira, hogy csak nőktől fogad el megbízást) és a sorozat humorilag is jól teljesít, de azért annyira nem idétlen, amennyire a film sikerült. Nem mellesleg Ryo története olyannyira jól futott, hogy a maga idejében egy bizonyos majomfarkú kissrác megjelenéséig (aki egyébként őt váltotta) a kiadó legolvasottabb sorozata volt. Nincs más hátra, Banzai!

 

 

 +1 TUROK (5 egyrészes + 4)

szav2_trk.pngUtolsó versenyzőnk némi magyarázatra szorul. Anno, amikor elindítottam az egész blogot, őt szántam negyediknek, ám bizonyos események és V közbeszólt, ráadásul a tavalyi szavazásba sem sikerült betuszkolnom és nem akartam tovább rakosgatni (meg persze rohadtul kíváncsi is voltam). Hogy hősünkről is szó essék, a '90-es évek közepe táján az Acclaim Entertainment bevásárolta magát a Valliant Comics-ba, hogy az ő képregényeik alapján játékokat készítsenek, amikhez képregények is társultak, egy különálló univerzumot (vagy alterverzumot) létrehozva. Ezek közül talán a legismertebb Turok volt, aki több sikeres játék főszereplőjévé is vált.Persze az sem mellékes, hogy hősünk történeteit az a Fabian Nicieza írta, aki Deadpool születésénél is bábáskodott. Szóval ha négymellű nőket (nem vicc) akarsz látni, itt a voksod helye.

 

 

 A játékszabályok maradtak a régiek, tehát az első két helyezett biztosan terítékre kerül egy éven belül. Viszont működő szavazás-modult nem tudtam összehozni, így szavazni bármilyen felületen lehet (komment, fórum, PunkBox, Facebook). A szavazás egyébként az októberi Toplista kihirdetéséig (november 5.) tart, a végeredmény is akkor lesz közzétéve.

A mindenit, nem hittem, hogy egész délutános program lesz ennek a bejegyzésnek a megírása (na jó, délután ötkor ültem neki). Nos szavazásra fel!

Skiyoker.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://punkomics.blog.hu/api/trackback/id/tr2911781083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása