PUNKösd 2019. - Második Menet

2019. június 10. - Skiyoker

lsdd6.pngSziasztok! Gyors volt, ugye? És már itt is van a főfogás, ami nem is lehet más, mint a SárkányVér következő, immár 6. része! Most szándékosan nem árulok el sokat a történésekről, elég, ha annyit mondok, hogy most sok fontos dolog fog megtörténni. Lesz itt tengeri csata, kincs, leszámolás, cigányok (nem vicc!) és Benito. Kicsit olyan ez a rész, mint a Végtelen Háború, fura állú, csettintős pasi nélkül.

További kellemes PUNKösdöt kíván,

Skiyoker.

U.i.: Ne feledjétek, a szavazás még tart és van itt két ideges fickó karddal, akik bárkinek szívesen ellátják a baját, akiről kiderül, hogy még nem tette le a voksát.

U.i. 2: Ezennel most már tényleg nyári szünetre vonul az oldal, találkozunk július 7-én (remélhetőleg), amikor végeredményt is hirdetek.

PUNKösd 2019. - Első Menet

s_poe.pngSziasztok! Ahogy eddig minden évben, idén is megtartjuk az oldal "Jó poén, miért ne?"-ünnepét, avagy idén is van PUNKösd és a tavalyitól eltérően nemcsak hogy időben, de teljes pompában kerül megrendezésre, tehát holnap is lesz frissítés (Ho-hó, de még milyen!) Fontos megjegyezni, hogy az idei kínálat 75%-át Bélának köszönhetjük, mivel mindkét történetet ő írta be. De kezdjük is a mai  fogással, ami nem más, mint Superman. Igen, jól látjátok, ő az. Tudom, párszor már elsütöttem, hogy mainstream Marvel és DC nem kerül ki, de ezen történet mondanivalója miatt nem tehettem meg, hogy ne tegyek kivételt. ugyanis itt nincsenek világuralomra törő szupergonoszok vagy mindent elpusztítani vágyó szörnyetegek, csak kripton utolsó fia (jó, most hagyjuk a rakás többi kriptoni menekültet, akit azóta feltűntek), aki segíteni szeretne az őt befogadó bolygó lakóin. Mindehhez Paul Dini adja a szöveget és Alex Ross pedig a festményeket (tudod, ki fogja ezeket csak úgy "rajzok"-nak nevezni). Most így belegondolva gőzöm sincs, kinek köszönhetjük a fordítást, asszem, simán elfelejtettem Bélától megkérdezni. Most pedig legyen Béke a Földön,

kellemes PUNKösdöt,

Skiyoker.

U.i.: Ne feledjétek, szavazni még mindig lehet, olyannyira, hogy a rossz nyelvek szerint Superman a képen látható módon próbál meg szavazókat toborozni, ez persze csak aljas rágalom és az oldal minden tagja nevében is elhatárolódom még a felvetéstől is.

Josh és Barry haláli túrája

tsm.pngSziasztok! Nem tudom, mikor szívtam utoljára ennyit egy honosítás elkészítése miatt (elég csak a borítóra nézni), de végül csak sikerült elkészülni Turok következő kalandjával. Ezúttal plusz egy játszótársat is kap Michael LéRoi, más néven Zéró személyében, aki az utolsó Árnyékember. Érdemes róla tudni, hogy hiperlaza, veszettül profi, mindenhez (is) ért, saját rádióműsora van és nekem valamiért Mario van Peebles ugrik be nekem róla (csak nézzétek meg a Solo, a tökéletes fegyver-t). Találkozásuk nem véletlen, egyikük ellensége szövetkezett a másikukéval, aminek szerencsétlen Barry látta a kárát. Ezért aztán összeteszik, amijük van és nekilódulnak, hogy megmentsék a pórul járt havert. Az alkotógárda túl sokat nem változott, írónk ezúttal Christopher Priest (nem, nem a Tökéletes trükk írója, hanem az egykori Milestone-os, Quantum és Woody egyik atyja [hogy már ebben az univerzumban maradjunk], aki énekesként és dalszövegíróként is tevékenykedik). A rajzasztalnál Ryan Benjamin mellé visszatért Matt Broome, aki hozta magával Oscar Jimenezt (Carlos Pacheco egykori kihúzója, a Bajnokok Tornája II egyik rajzolója). Nos, jöjjön az Egyszemélyes Sereg, valamint a nyári szünet (PUNKösd azért lesz).

És ne feledjétek, szavazni még lehet, ami néha kiélezi az ellentéteket, nézzetek csak Joshra és Zéróra.

Viszlát,

Skiyoker.

PUNKVálasztás 2019

Sziasztok! Az, hogy ami most jön, az egy másik választással pont egy időben fut, pusztán a véletlen műve (Mi van? Tényleg az!). Bizony elvileg most kerülne ki az utolsó előtti Turok-sztori (ne reménykedjetek, ma már biztosan nem lesz belőle semmi), ami általában azzal jár, hogy új hőst keresünk a hamarosan leköszönő régi helyére. ez azért is jó dolog (és nemcsak a Madagaszkár Pingvinjeinek Közlegénye szerint), mert végre kipróbálhatom az oldalmotor szavazás-modulját. No, de lássuk a mezőnyt, erős lesz, azt garantálom:

szav2_g.pngTHE GOON (öö... továbbra is lusta voltam megszámolni)

Annyi magyarázatra szorul a dolog, hogy annak idején, amikor először ringbe szállt, annyira kicsivel kapott ki, hogy minden áron adni akartam neki még egy esélyt (meg asszem, az eredményhirdetéskor meg is ígértem). Szóval újra itt van Eric Powell Eisner-díjas pofonosztója az ő noiros stílusával és egyedi humorával. Ja, és persze DoktorSaxnak továbbra is jár a köszönet az ötletért.

 

 

szav5_jb.png

 

JAMES BOND (kb. 17 kötet, de határ a csillagos ég) Gyurcyka ajánlásával

Mr. Bond már elég régóta a terveim között szerepelt, de egyes történeteket csak igen nehezen sikerült beszerezni és még mindig vannak hiányosságok, de nem akartam várni tovább. első körben a Titan-féle stripek kerülnének terítékre, mivel ezek Fleming mester regényeiből és nem a későbbi filmek alapján készültek. Tehát aki filmképregényeket vár az csalódni fog. Aztán hogy később lesz-e más is (Dark Horse, Dynamyte), az már rajtatok múlik.

 

 

 

szav5_ob.pngOLDBOY (8 kötet, 79 fejezet)

Igen, idén is lesz manga, mert vannak olyan történetek, amik rohadtul megérdemelnék a magyar változatot (aki látta a koreai filmfeldolgozást, az tudja, miről beszélek, aki a Spike Lee-féle remake-et, az is, de ők azért nézzék meg az eredetit is). Ilyen Goto Shinichi meséje is, akit egy nap se szó, se beszéd elraboltak és bezártak egy szobába egy tévével, egy ággyal és rendszeresen élelemmel látták el. Tíz évvel később ugyanilyen váratlanul szabadon engedik. Ám hősünk nem tud nyugodni, mindenképpen ki akarja deríteni, ki és miért művelte vele mindezt. Higgyétek el, megéri rá szavazni.

szav5_s.png

 

SILLAGE (19 kötet) Béla ajánlásával

Idén francia képregény is ringbe száll (köszönet Bélának, aki vállalja a beírást helyettem). Főhősnője Nävis (vagy Navee, ha az angol változatot nézzük), aki vígan éldegél Dzsungelbolygóján, amíg meg nem érkezik egy idegen faj, hogy saját képére változtassa, ami cseppet sem tetszik hősnőnknek. Frankofón stílus, hamisítatlan sci-fi hangulat, mi kell még?

 

 

 

szav5_sm.jpgSHADOWMAN (20 + 6 rész)

Na, ez igazából úgy ütne igazán, ha sikerült volna elkészülni a mai frissítéssel. Szóval Turok sikerén felbuzdulva úgy gondoltam, érdemes lenne más Acclaim-os sorozatokat is elővenni és Árnyékember az a fickó, aki érdemes is erre. egy félholt fazon, aki mindenhez is ért, saját rádióműsora van, irtó laza és nem mellesleg természetfeletti lényekkel hadakozik. Ha kicsit többre vágytok, várjátok ki a Turokkal közös kalandot.

 

 

 

 

Nos, mondtam hogy erős a mezőny, de a döntés a tiétek. A szabályok annyiban változtak, hogy csak a győztes kerül terítékre, mivel gőzöm sincs mikorra fogynánk ki bármiből is, de a második helyezett automatikusan részt vesz majd a következő választáson (alá Goon). Szavazni a nyári szünet végéig (július 7) lehet, lehetőleg a szavazási modult használva, amit kiemelve külön posztban találtok. Ha esetleg valami nem működne, kérem jelezzétek.

Jó szavazást kíván,

Skiyoker.

Bumm-saka-laka!

tt_tdy02.pngSziasztok! Na jó, asszem, ez a cím a mélypont, innen már nincs lentebb. Tehát, ma folytatódik a Sötét Évek címre hallgató Terminator-sztori. Már a 2. résznél tartunk és továbbra is két időben zajlanak az események. 1999-ben kicsi John (nem, nem Robin Hood haverja) kórházba juttatta mamáját, ám a szilveszteri vesszőfutás még nem ért véget. Ezalatt 2030-ban láthatunk egy John vs. John (és egyik sem Cena) meccset, majd kiderül, hogy a Skynet valami nagyon furán dolgozik az egyik laborjában. Hogy min, az az ehavi dózisból kiderül.

Kellemes olvasgatást,

Skiyoker.

U.i.: Nem tudom, összejön-e vasárnapra a következő frissítés, de ha törik, ha szakad lesz egy nagy bejelentésem, szóval lesz miért visszanézni.

Ha a múltad nem ereszt

tmml01.pngSziasztok! Most, hogy végre újra van netem, ideje lenne bemutatni oldalunk kabalájának legújabb játszótársát. Ő itt Joe Gilmore, az egykori szuperkatona (szuper, mert sok társával együtt sebészeti úton kisütötték a fájdalomreceptorait), aki a Dél-Amerikai háború után Marshal Law néven San Futuro rendvédelmi szervének tagja lett, az általa a háború alatt meggyűlölt szuperhősökre szakosodva. Az évek során sok nagy "hős"-sel megküzdött, köztük a Közszellemmel a legnagyobbal, a fiával, a bosszúszomjas Álmodóval, aki ráadásul megölte a barátnőjét, Lynnt is. Mára azonban már úgy érzi nincs oka, folytatni az eddig hőn szeretett hivatását, ráadásul új nő is felbukkant az életében, így úgy döntött visszavonul. Ám a múlt egy olyan dolog, ami gyakran visszarántja az embert oda, ahonnan éppen elrugaszkodni készülünk. Hősünk (értitek? hö, hö) hasonlón esik most át, amihez természetesen egy bizonyos maszknak is köze van.Alkotóink Mashal kiötlői, Pat Mills (a brit képregényipar nagyörege, nem nagyon van olyan brit hős, akihez nincs köze) és Kevin O'Neill (hasonlóan nagy koponya, mint Mills, elég csak a Rendkívüli Úriemberek Szövetségére gondolni). Nos végszóként mit is mondhatnék még? Ja, itt a link és hogy kicsit South Parkosra vegyem, "Elolvasása senkinek sem ajánlott!"

Na császtok, én leléptem!

Skiyoker.

Mamííííí!

a_i.pngSzevaszto(pol)k! Kezdjük ott, hogy ez az egész ötlet tök véletlenül jött össze, de ha már így alakult, akkor ezt a ziccert nem hagyhattam ki. Pláne azért, mert ha jól emlékszem, Anyák Napján még nem volt frissítés. Nyugalom, ebből nem akarok rendszert csinálni, mint a húsvétiból. Nos, a most érkező egyrészes az Alien - Isolation című játékhoz készült, annak nagyjából közvetlen előzményeit taglalja és bár tudom, hogy mindenki az Aliens-adaptációra várt, de ez elvileg korábban játszódik annál (elvégre a játék főhőse Ripley lánya, bár most vele nem találkozunk), másrészt hamár Patyek lefordította, Gyurcyka beírta, majd eljuttatta hozzám, én meg belepiszkáltam, gondoltam, miért is ne. Persze a fentebb említett kollégáknak köszönet a munkájukért, csak így tovább. Ha már alkotók, íróink Dan Abnett (sokoldalú fickó, rengeteg képregény mellett képtelen regényeket is írt, had ne kelljen sorolni) és Dion Lay (leginkább forgatókönyveket ír, emellett magának a játéknak a sztorija is az övé, amiért még díjat is kapott), rajzolónk pedig Henry Flint (főként a 2000AD-nél tevékenykedik, de a Marvel Fear Itself eventjében is ügyködött). Nos, ez voltam mára, ne legyetek túl Elszigetelve, és

további kellemes Anyák Napját kívánok.

Skiyoker.

U.i.: Szolgálati közlemény: Mivel hamarosan kiírásra kerül az idei PUNKVálasztás, kérném a születésnapi felsorolásban feltűntetett tagokat, hogy jelöljenek egy-egy indulót. a kritériumok a szokásosak, ne legyen mainstream Marvel vagy DC és ha lehet az egyes részek ne legyenek huszonöt-harminc oldalasnál hosszabbak.

Megkésett szerelem

t2_ac.pngSziasztok! Gondolom, a "Megkésett"-et nem nagyon kell magyarázni, így kedd délután. Hát igen, ez van, amikor két füzetnyi anyagot próbál az ember egy füzetre szánt idő alatt elkészíteni. De sebaj, már csak két történet van hátra, valahogy csak átvészelem. A "szerelem" már más kérdés, ugyanis most következik a Turok 2-höz kapcsolódó képregények harmadik és begyben befejező felvonása, az Adon Átka. Ott hagytuk abba két hónappal ez előtt, hogy Josh és Adon a Primagen elleni csata hevében szívük táján is hevességet kezdtek érezni, ami most fokozódik. Ám hogy lehet beteljesíteni egy szerelmet:

  1. ha az egyik fél részben bioelektromos entitás
  2. ha menet közben mindenféle portálok nyílnak meg
  3. amik jó fekete lyuk módjára minden, közelben lévőt magukba szívnak
  4. ráadásul ami bekerült az nem éppen jó helyen kerül ki
  5. ha a fent említett felet telepatikusan egy kollektív tudat irányítja
  6. sőt néha át is veszi a helyét
  7. és pluszban nem igazán örül annak, hogy irányítottja gyengéd érzelmeket táplál mások iránt?

Szóval az ilyesmire mondják, hogy nehezített pálya, de hogy hősszerelmeseink hogyan állják a sarat, az a mai részből kiderül. Míg el nem felejtem, az alkotógárda annyiban változott, hogy egyrészt Ryan Benjamin már jórészt egyedül rajzolt, másrészt Evan Skolnick helyett most Troy Hickman (Common Grounds) írt. Mára elég is lesz belőlem ennyi,

viszlát,

Skiyoker.

Megint egy meztelenül mulatozó muksó

tt_tdy01.pngSziasztok! Ilyen se volt még, de idén úgy esett, hogy a Húsvét mindkét napján kaptok frissítést. Ma nekikezdünk kedvenc pucéran időutazgató pacákunk következő történetébe, mely gyakorlatilag a Death Valley folytatásának tekinthető, mivel menet közben a kis Jon Norden felnőtt és a jövőben a lázadók között próbál érvényesülni Jez nevű kutyájával. Ezalatt történetünk jelenében (1999.) Sarah Connor és Johnny éppen New Yorkban próbálnak elvegyülni a Milllenniumra készülő tömegben. Persze megint feltűnik egy meglehetősen alulöltözött fickó... a többit meg úgyis tudjátok. Alan Grant persze továbbra is maradt az írói székben, míg rajzolóként ezúttal Mel Rubit (sokat fogjuk még emlegetni a nevét az AvP-univerzum kapcsán) tisztelhetjük. Említésre méltó még Jae Lee, aki a borítókkal szolgált nekünk, valamint, és nem utolsó sorban, Keildavid, akinek a fordítást köszönhetjük (na jó, egy kicsit azért egy kicsit belepiszkáltam). Örök hála érte. Nos, mindezek után fogadjátok szeretettel a Sötét Évek 1. részét,

Kellemes Húsvétot Kíván,

Skiyoker.